keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Jakso #1 - Mäntysaari ja Nivala debytoivat!Tästä lähtee! Olemme Jussi Mäntysaari ja Jani Nivala. Emme tiedä tarvitseeko tai haluaako Suomi pop-kulttuuriaiheita käsittelevää podcastia, mutta sellaisen tämä maa joka tapauksessa sai. Ensimmäinen jakso käsittelee tietysti sitä, miksi aloitimme podcastaamisen, ja mitä tiedämme podcasteista. Sen lisäksi puhetta mm. asiasanoista Haloo Helsinki!, Jori Hulkkonen, Sin Cos Tan, CMX, Soundi-lehti, Nuorgamin printti, Flow, Kuudes Aisti ja vaikka mitä muuta.

Pari vuotta sitten olimme vielä molemmat töissä Voicella, ja silloin teimme nelisenkymmentä jaksoa "Mäntysaaren videoblogia", jonka jokaista episodia katsottiin 1000-3000 kertaa. Siitä lähtien kun tiemme työpaikkamielessä erosivat on minun - eli Jussin - mielessä pyörinyt uusi Nivalan kanssa perustettava PODCAST.

Ja tässä sitä nyt ollaan. (Älkää pelästykö, en joka kerta kirjoita tähän näin paljoa, kirjoituksia varten minulla on http://alsosprachjussi.blogspot.fi)

Tekninen puoli on vielä vähän kesken. Soundcloud ei ole vielä aktivoinut podcast-ominaisuutta (se on Beta-vaiheessa, pitää erikseen anoa heiltä), joten tuosta ei saa vielä RSS-feediä --> en ole saanut sitä iTunesiin. MUTTA tuosta pystyy kuitenkin lataamaan jakson itselleen. Ja kohta toimii myös "oikealla" podcast-tekniikalla. Nivala EI tule tekemään jatkossa näitä puhelinlinjan välityksellä, eli hänen äänensä selkenee.

Ja nyt sitten palautetta: Onko tämä ihan paska? Mitä voisi parantaa? Lopettaa emme aio, teemme tätä vaikkei KUKAAN KUUNTELISI! Itsellemme niinku! On virkistävää kun ei ole mitään vaateita, oman itsen toteuttaminen on ihmisen parhaita motivaattoreita, tietää Daniel Pink.


3 kommenttia:

  1. haisee Progeria reunionilta!! eli se on välimeren piraatti Power Elvis päivää.. podcastin voima on todettu, tulin justiin kotiin sekopäisen filmiluennon jälkeen ja kaveri helsingistä oli pistäny sähköpostiin mystisen viestin foliokesä -13 aiheesta ja linkin tänne. että näin. tulin sitten samalla kuunnelleeksi elämäni ensimmäisen podcastin. tuskin näitä ihan vakituiseen alan kuunnella mut sainpahan tuosta ihan tervetulleen suomi-päivityksen.. eipä muuta, piti vaan kommentoida, tuli meinaan jonkunverran puskista tämä kun en oo tosiaan ollu yhteyksissä kehenkään taas, mitä ehkä pari kertaa samettiketun kanssa juubaillu.. pees out!

    VastaaPoista
  2. Haha! Power Elvis! Outo tapa olla pitkästä aikaa mutta käy se näinkin! Kiitos kun kuuntelit!

    VastaaPoista
  3. Pitkästä aikaa YHTEYDESSÄ siis

    VastaaPoista